לא בכדי יין בוטיק נחשב לאחד מסוגי היינות האהובים והמצליחים ביותר. מדובר ביין איכותי ביותר וברמה שאין אף סוג אחר של יין אשר באמת יכול להתחרות בטעם המדהים שלו, בארומה הנפלאה שלו ועוד. יחד עם זאת, המון מסתורין אופף את התופעה הזו של יין בוטיק. אבל זו בדיוק המטרה של מאמר זה, להיות המדריך המלא של יין זה. בבקשה וקריאה נעימה!
באופן כללי, יין בוטיק הוא יין אשר מיוצר ביקבים אשר מוגדרים כיקבי בוטיק. לרוב ובאופן כמעט גורף, יקב בוטיק הוא יקב אשר מגדל את כל הכרמים שלו בעצמו וללא שום התערבות חיצונית (דוגמא טובה היא רכישה של ענבים מכרמים אחרים ועוד). לרוב, כל אותם יקבי בוטיק הינם יקבים אשר ממוקמים-
כל מה שצריך לדעת על יין בוטיק – המדריך המלא! (המשך)
-במקומות אשר מחזיקים בתנאי סביבה ואקלים מיוחדים ביותר כאשר הם משחקים תפקיד ראשי בכל מה שקשור לתהליך הגידול והיצירה של כל יין בוטיק אשר לו אחראים יקבי בוטיק אלו. בין תנאי סביבה ואקלים אלו ניתן למצוא הבדלים קיצוניים של טמפרטורות, למשל בין יום ולילה, קרקע מלוחה ודלה במי גשמים, סביבה חקלאית לא רוויה, נקייה ועוד.
ובהמשך למה שנאמר לעיל, כל הגורמים המדוברים, חומרי גלם איכותיים ברמה הגבוהה ביותר, תנאי סביבה ואקלים נדירים וייחודיים הם אלו אשר מעניקים ליין הבוטיק את טעמו ומעמדו המיוחד. ומעבר לכך, בכל מה שקשור להימצאם של סוגים שונים של יין בוטיק, אין כל הבדל בין סוגים של יין זה לבין-
כל מה שצריך לדעת על יין בוטיק – המדריך המלא! (הסוף)
-סוגים של יינות אחרים. וסתם למען המחשה, מרלו, קברנה סובניון, שירז, מוסקט קנלי, שרדונה ועוד הינם נחלתם גם של הקטגוריה של יין בוטיק על סוגיו השונים. וכמובן שסוגים אלו של יין בוטיק טעימים ומיוחדים בטעם ובארומה שלהם פי כמה לעומת הטעם והארומה של סוגי היינות האחרים.
ובנוסף קיים הבדל נוסף, חשוב ומכריע ביותר אשר מבדיל בין יין בוטיק לבין כל היינות האחרים. הבדל זה מקורו בשיטת הייצור האיכותית, הייחודית והאישית אשר כלל לא נודעת לכלל יצרני היינות הרגילים. העובדות היחידות אשר כן ידועות על יקבי בוטיק הינן שהם מייצרים כמות קטנה של יינות בוטיק בשנה, כמות קטנה אשר הינה תולדה של שיטת ייחודית אשר מאופיינת במגע אדם ולא מכונה.
מאמר זה נכתב על ידי צוות הכותבים של כתיבת מומחים, כתיבת מאמרים מקצועיים בכל תחום.